duurzame tips van Flex Work in Travel

Het is niet moeilijk een een positieve bijdrage te leveren aan duurzaamheid en een kleinere ecologische footprint achter te laten. Ook jij kan met 7 tips van Flex Work in Travel duurzaam het nieuwe jaar in.

1. Duurzaam reizen

Duurzaam reizen houdt in dat je reist met oog voor het milieu, de lokale cultuur en de plaatselijke economie. Zo zijn er reisorganisaties die een deel van de winst besteden aan natuurbescherming of die de lokale bevolking inzetten bij het organiseren van de reis.

Een mooi voorbeeld is platform Better Places. Zij werkt met haar duurzame aanpak mee aan het realiseren van die doelen; de reisorganisatie is ontstaan vanuit het geloof dat verantwoord reizen de wereld mooier kunt maken. 

2. CO2-uitstoot compensatie

Vliegen is helaas de meest vervuilende vorm van reizen.  

Reisorganisaties voelen zich steeds meer verantwoordelijk voor de reizen die zij aanbieden. De meeste organisaties compenseren de CO2-uitstoot bijvoorbeeld via Greenseat. Door te compenseren met Greenseat maak je duurzame energie beschikbaar voor huishoudens in ontwikkelingslanden.

3. Minder spullen, meer ervaringen

Ervaringen maken mensen gelukkiger dan materieel bezit, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Dus van op reis gaan, een strandwandeling maken of een kop koffie met vrienden word je bewezen blijer dan van de aanschaf van gadgets en hebbedingen.

4. Duurzame thee en koffie

Ook een groener kopje koffie draagt bij aan duurzaamheid. Kies voor fairtrade koffie en thee, er is gelukkig zoveel keuze dat duurzame koffie en thee helemaal niet meer lastig te verkrijgen is.

5. Thuiswerken

Thuiswerken biedt ook enorme voordelen als het gaat om duurzaamheid. Wie niet iedere dag van en naar zijn werkplek hoeft te reizen, bespaart automatisch CO2. Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit enorm als je de auto laat staan en thuis gaat werken.

Je hoeft ook niet naar kantoor. En een kantoorgebouw neerzetten, onderhouden, verwarmen en schoonhouden heeft een moeilijk te overschatten impact op het milieu. Thuiswerken heeft dus alleen maar voordelen.

Klik hier voor onze thuiswerk-vacatures.

6. Spaar bomen met papierloos werken

Vraag jezelf bij alles wat je print af: heb ik dit wel echt fysiek op papier nodig? Een printje is zo gemaakt, maar 9 van de 10 keer belandt dit papiertje uiteindelijk zo weer in de papierbak. Als het papier al gescheiden wordt van de rest van het afval. 

Een duurzame organisatie gebruikt bewust weinig papier op kantoor. Geen gedrukte reisgidsen of reisfolders, alles het liefst digitaal. Dit heeft enorme voordelen: weinig bomenkap voor papier, alles is overal digitaal bij de hand, je kunt snel versturen en ontvangen en de kosten zijn lager.

Als je toch per se wilt printen, doe dit dan het liefst in zwart-wit en op papier dat het FSC-keurmerk draagt. FSC is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud van de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer. Kies je voor FSC dan draag je direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

7. Groen zoeken

Ooit gehoord van Ecosia? Terwijl jij op het internet zoekt, plant deze duurzame zoekmachine meteen bomen. Het bedrijf schenkt maar liefst 80% van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds.

 

Flex Work in Travel

Flex Work in Travel is specialist in arbeidsbemiddeling voor de reisbranche. Op basis van een meer dan gemiddelde kennis over de branche zorgen we zowel voor opdrachtgevers als voor kandidaten voor de best mogelijke match.

Je carrière in de reisindustrie begint bij Flex Work in Travel.  Lijkt het je leuk om in de reiswereld te komen werken? Ben je enthousiast, flexibel en ga je een uitdaging niet uit de weg dan zoeken wij jou: Schrijf je dan in met je CV bij Flex Work in Travel of kijk eens rond bij onze vacatures.