nieuwe baan zoeken in reisbranche tips

Als je zoekt naar een nieuwe baan in de reisbranche dan heb je die liever nu gevonden dan morgen. Net zo belangrijk is dat je een nieuwe uitdaging vindt die ook echt bij jou past. Verhoog je kans op een nieuwe baan met deze tips.

7 nieuwe baan zoeken tips

1. Zoek precies uit bij wat voor soort bedrijf je wilt werken

Weet jij exact hoe je nieuwe droombaan eruit ziet en waar je dus op wilt solliciteren? Veel werkzoekenden kunnen niet goed onder woorden brengen wat zij belangrijk vinden aan een werkgever en waar zij willen werken.

En als je niet precies weet wat je zoekt, is de kans aanzienlijk kleiner om de juiste vacature te vinden. Als je dat zou willen: zijn er dan doorgroeimogelijkheden en wat zijn deze? Wat is het toekomstperspectief? Wat wil je gaan verdienen? Allemaal vragen die meespelen bij het zoeken naar een nieuwe baan in de reisbranche. 

Zou jij interesse hebben om hier eens over te praten? We kunnen altijd sparren over jouw loopbaanwensen en kijken of deze mogelijkheid aansluit bij jouw ambities. Neem contact op met Flex Work in Travel voor jouw persoonlijke nieuwe baan zoeken tips in de reisbranche.

2. Laat zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten wat je zoekt

Je hebt nu helder waarop je solliciteert en nu is het zaak dat zoveel mogelijk mensen dit ook weten om je te helpen je droombaan te vinden. 

Noem jezelf niet werkloos, maar werkzoekend en vertel zoveel mogelijk mensen dat dit het geval is. Dit kun je online doen op social media zoals LinkedIn, Twitter & Facebook, maar ook in je zakelijk netwerk.

3. Maak werk van je sollicitatiebrief en CV

Inmiddels heb je helder waar je naar op zoek bent en helpen anderen je ook met je zoektocht naar een baan, dus wordt het zaak dat jij je C.V. en sollicitatiebrief goed op orde hebt.

Maak een overzichtelijk CV, waarbij je begint met je meest recente werkervaring, studies & gevolgde trainingen. Zo is je laatste ervaring direct in beeld.

Meer sollicitatiegesprek tips nodig? Nieuwe baan zoeken tips voor jouw persoonlijke situatie? Beter weten wat je wel en niet niet moet doen tijdens je sollicitatie? Heb je behoefte aan begeleiding op de arbeidsmarkt? Flex Work in Travel kan jou hiermee helpen. Voor meer informatie: pascalejansencoaching.nl of 06 24657845

4. Bereid je CV en sollicitatie goed voor

Een goede voorbereiding van een sollicitatiegesprek is het halve werk. Zorg dat je alles weet over het bedrijf en de functie waar je voor in aanmerking wilt komen. 

Dit klinkt als voor de hand liggend: maar uit de praktijk blijkt dat dit niet of slecht wordt gedaan. Volg het bedrijf op al hun social media pagina’s, hun nieuwsberichten en pluis hun bedrijfswebsite uit.

Het is zinvol om alvast te weten met wie je straks in gesprek gaat. Fijn om te weten als je jezelf voorstelt bij binnenkomst. Hoe heten de personen? Hoe zien ze eruit en welke functie hebben ze? Zoek ook via LinkedIn en Google om te zien of ze misschien iets bijzonders hebben gedaan.

Op deze manier heb je niet alleen meer informatie over de baan en het bedrijf, maar heb je direct een indruk achtergelaten bij degene die alle kandidaten screent. En wanneer je een positieve indruk hebt achtergelaten, dan heb je direct een streepje voor.

5. Laat oud werkgevers een aanbeveling schrijven op LinkedIn

Heb je een goede ervaring achtergelaten bij je oud-leidinggevende en voormalig collega’s? Vraag of zij je aanbevelen op jouw Linkedin profiel zodat het voor iedereen zichtbaar is. 

Wanneer anderen je aanbevelen, vertel hen dan vooraf wat je graag wilt laten benadrukken, maar zorg er wel voor dat zij zich vrij voelen een oprechte aanbeveling voor je te schrijven.

6. Breng in kaart wat je kwaliteiten zijn 

Veel mensen vinden het lastig om te vertellen waar ze goed in zijn. Je hoort hen vaak zeggen dat anderen mogen vertellen wat ze goed doen. 

Het is goed dit te (laten) onderzoeken om erachter te komen waar je goed in bent. Je kunt deze kwaliteiten en talenten in kaart brengen met een loopbaan coach. Deze kwaliteiten kun je met trots benoemen in je sollicitatiegesprekken.

7. Schrijf je in bij Flex Work in Travel en blijf op de hoogte van de laatste vacatures in de reisbranche

Flex Work in Travel is specialist in arbeidsbemiddeling voor de reisbranche. Op basis van een meer dan gemiddelde kennis over de branche zorgen we zowel voor opdrachtgevers als voor kandidaten voor de best mogelijke match.

Je carrière in de reisindustrie begint bij Flex Work in Travel. Ben je enthousiast, flexibel en ga je een uitdaging niet uit de weg dan zoeken wij jou. Schrijf je nu bij ons in.