15 tips sollicitatie voorbereiden

Hoe moet je een sollicitatie voorbereiden voor een baan in de reisbranche?Flex Work in Travel geeft je 14 onmisbare tips voor je aankomende sollicitatiegesprek.

Je weet wat je wilt en hebt de gedroomde vacature gevonden. Dan is het tijd om te solliciteren! Maar hoe moet je een sollicitatie voorbereiden? Wat moet je vooral wel en wat moet je vooral níet doen? Flex Work in Travel geeft je graag 15 bruikbare tips.

14 tips sollicitatie voorbereiden

 1. Weet wat je talenten zijn, waar je goed in bent en en koppel dat aan de gevraagde eisen en taken in de vacature.
 2. Neem met Flex Work in Travel door wat belangrijke selectiecriteria zijn.?
 3. Het is zinvol om alvast te weten met wie je straks in gesprek gaat. Fijn om te weten als je jezelf voorstelt bij binnenkomst. Hoe heten de personen? Hoe zien ze eruit en welke functie hebben ze? Zoek ook via LinkedIn en Google om te zien of ze misschien iets bijzonders hebben gedaan.
 4. Schrijf zowel je brief als cv helemaal toe naar de vacature waarop je solliciteert. Een standaard brief met cv verdwijnt onderaan de stapel.
 5. Gebruik formele taal en schrijf zonder spel- of tikfouten, ook in de begeleidende email.
 6. Neem de tijd om je brief en cv te schrijven: beiden moeten kort en to the point zijn. Vertel in je motivatiebrief waarom jij het meest geschikt bent voor de functie en waarom je goed zou passen bij het bedrijf.
 7. Ga niet te diep in op werkervaring in het verleden. Een brief is een toelichting op jouw cv waar je werkervaring in staat. Verwijs dus naar jouw cv, maar val niet teveel in herhaling.
 8. Bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek, lees je nog meer in en weet welke lastige vragen er gesteld kunnen worden. Vraag niet naar de bekende weg en stel geen vragen waarvan het antwoord op de website van het reisbedrijf staat.
 9. Volg het reisbedrijf op al hun social media pagina’s, hun nieuwsberichten en pluis hun bedrijfswebsite uit.
 10. Denk na over hoe je jezelf wilt voorstellen en over wat jij graag over het bedrijf wil weten.
 11. Denk na over je lichaamstaal, heel handig om goede indruk te oefenen bij het sollicitatie voorbereiden.
 12. Kijk naar de functie eisen en zorg dat je voorbeelden en eigenschappen paraat hebt die daarop aansluiten.
 13. Laat je nooit negatief uit over vorige werkgevers.
 14. Wees jezelf en eerlijk over wat jij wilt en wat jouw ambities zijn.

Hulp nodig bij sollicitatie voorbereiden?

Meer weten over een sollicitatieprocedure en wat je wel en niet moet doen bij je sollicitatie? Heb je behoefte aan begeleiding op de arbeidsmarkt? Hoe kun je goed jouw sollicitatie voorbereiden en alles wat daarbij hoort. Flex Work in Travel kan jou hiermee helpen. Voor meer informatie: pascalejansencoaching.nl of 06 – 24 65 78 45

Ben je op zoek naar een baan  in de reiswereld? Neem vrijblijvend en gratis contact met ons op of schrijf je meteen bij ons in.