Flex Work in Travel helpt je met antwoorden op deze 9 meest gestelde sollicitatievragen

Welke vragen kun je tijdens een sollicitatiegesprek verwachten? Flex Work in Travel helpt je met antwoorden op deze 9 meest gestelde sollicitatievragen.

Hou bij het beantwoorden van sollicitatievragen in je achterhoofd dat werkgevers in hoofdlijnen op drie aspecten letten: 

  • Bezit je de benodigde kennis en kwaliteiten? 
  • Waaruit blijkt dat? 
  • Pas je in het team?

 

1. Vertel iets over jezelf

 

‘Vertel iets over jezelf’ is de meest gestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek. 

Het geeft je de mogelijkheid om alles te zeggen wat je maar wilt, maar daar schuilt dan ook het gevaar. Een recruiter is niet geïnteresseerd in waar je geboren bent of hoe je je partner hebt ontmoet, maar zoekt naar aanwijzingen of je geschikt bent voor de baan. 

Bereid een kleine presentatie van ongeveer een minuut voor, waarin je kort iets vertelt over je werkervaring, wat je passie is, waar je in uitblinkt, welke problemen je graag oplost en naar welke uitdaging je nu op zoek bent. 

 

2. Waarom wil jij bij dit bedrijf werken?

 

Een goed antwoord op deze vraag laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan. Spreekt het product je aan? Denk daarbij vanuit de behoefte van de werkgever. Als in je voorbereiding blijkt dat je het antwoord op deze vraag moet uitleggen wat jouw link met het bedrijf is, terwijl die er niet is, is dat misschien een teken dat dit niet de juiste plek voor jou is.

 

3. Wat weet jij over onze organisatie?

 

Je moet in staat zijn om iets te vertellen over de reisbranche of diensten, mensen en missie van de organisatie. Dreun dit niet op, maar laat gewoon zien dat je je in het bedrijf hebt verdiept en geïnteresseerd bent om er meer over te weten te komen. Laat ook blijken wat jou heeft gemotiveerd om bij dit bedrijf te solliciteren.

4. Wat denk je dat deze functie inhoudt?

 

Houd het beknopt en taakgericht. Denk daarbij in termen van verantwoordelijkheden en waar je op af wordt gerekend. Vertel wat je al wel weet, maar vraag gerust naar de aspecten die voor jou nog niet duidelijk zijn.

 

5. Wat zijn jouw zwakke punten?

 

Wees authentiek in het benoemen van zwakke punten. Welke eigenschap zit jou in de weg? Wat zou je willen verbeteren/veranderen? Wat heb je al gedaan of wat wil je doen om daaraan te werken? Je laat daarmee zien dat je beschikt over zelfinzicht en bereid bent om te leren.

 

6. Wat zijn jouw sterke punten?

Dit is een vraag om zelfverzekerd jouw toegevoegde waarde te benadrukken. Bereid twee á drie sterke punten voor met concrete praktijkvoorbeelden. Noem natuurlijk wel punten die een link met de vacature hebben en geen die misschien tegen je kunnen werken.

 

7. Hoe functioneer je in een team?

Voor Flex Work in Travel is het belangrijk om te weten welke rol jij in een team inneemt en of dat bij de functie aansluit. Als je vertelt hoe je omgaat met collega’s, krijgen wij een beter idee van je persoonlijkheid.

8. Wat maakt jou geschikt voor deze functie?

Hoe beter je antwoordt op deze vraag, hoe makkelijker je het je gesprekspartner maakt. Geef ze een reden om je aan te nemen: Vertel iets over hoe je talenten, werkervaring en ambities van toegevoegde waarde voor de functie en het bedrijf zijn. Hou daarbij de competenties voor de functie in je achterhoofd.

9. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Waar het om gaat is dat deze baan bij je passies en ambities aansluit en (globaal) in je loopbaan pad past. Als je solliciteert voor een management traineeship terwijl je jezelf niet als leider van een afdeling of bedrijf ziet, heb je een probleem. Het is belangrijk dat er opleidings- en doorgroeimogelijkheden zijn. Voor jou, maar ook voor de werkgever om je voor de lange termijn te kunnen boeien en binden.

Flex Work in Travel

Flex Work in Travel is specialist in arbeidsbemiddeling voor de reisbranche. Op basis van een meer dan gemiddelde kennis over de branche zorgen we zowel voor opdrachtgevers als voor kandidaten voor de best mogelijke match.

Je carrière in de reissector begint bij Flex Work in Travel. Ben je enthousiast, flexibel en ga je een uitdaging niet uit de weg dan zoeken wij jou. Schrijf je nu bij ons in voor de mooiste banen.

Interessant voor jou