8 tips om de leukste vacature reisbranche te vinden

Mooie vacature reisbranche vinden? Do you have what it takes? Hier 8 tips om snel aan het werk te kunnen in de reisbranche.

Heb je ervaring met werken in de reiswereld? Dan is Flex Work in Travel op zoek naar jou. Wij hebben de leukste vacatures van interessante reisorganisaties die graag nieuw talent willen binnenhalen.

Met onze 8 tips kun je nog sneller aan de slag in de reiswereld:

1.Opleiding reisbranche volgen

Voor verschillende banen in de reisbranche wordt je sneller aangenomen als je een passende opleiding hebt gevolgd. Zo is er een hbo-studie toerisme, SEPR1, Diploma KLM 1/2  of FAT1 en AFT2.

Heb jij je talen op orde? Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is zeer waardevol.

Het beste is om ervaring te hebben met boeking en reserveringssystemen zoals Galileo of Amadeus. En bedrevenheid met trein en hotel reserveringssystemen (Railagent/Atlantis/Opera etc). IATA kennis (Basic/Advanced) is vaak een must.

De reiswereld is altijd op zoek naar mensen met een commerciële inslag en teamworkers met een proactieve, flexibele en klantgerichte instelling.

Voel jij je aangesproken in één of meer van bovenstaande punten? Dan maak je absoluut kans op een leuke baan in de reisbranche.

2.Weten wat je wilt

Het is goed precies te weten wat je wilt. Flex Work in Travel heeft een loopbaancoach die je daarbij zou kunnen helpen. Het is belangrijk dat je een baan kiest die bij je past. En dat jouw persoonlijkheid past bij de gevraagde talenten in het toerisme.

Flex Work in Travel faciliteert je om je in je kracht te zetten, jezelf beter te leren kennen en daarmee het beste uit jezelf te halen. We richten ons op het uitbouwen van jouw sterke punten voor het vinden van een baan in de reisbranche.

Meer weten over over jij wil?

3.Maak gebruik van je talenten

Voordat je werk gaat zoeken is het goed om te bedenken wat jouw talenten zijn. Ben je bijvoorbeeld goed in talen? Dan is een baan als reisbegeleider misschien wat voor jou.

Ben je vriendelijk en werk je graag met mensen? Denk dan eens over een baan reisagent of travel business consultant. Kan jij goed mensen overtuigen en ben je goed met tekst? Dan ben jij vast een goede product manager voor een reisorganisatie.

Heb jij passie voor vakantie en reizen? Zet jij je altijd en overal in voor ‘de klant’? Dan zit je altijd goed in de reisbranche.

4.Maak van je passie je werk

Elke werkdag met reizen bezig zijn. Stel je eens voor dat je in staat bent veel op reis te gaan, zonder ook maar een vakantiedag op te nemen. Elke maand een andere bestemming, een ander land, een andere cultuur – klinkt verleidelijk, toch?

In de reisbranche kun jij jezelf op vele vlakken ontplooien. Niet enkel door verkoop van reizen, maar alles wat komt kijken bij het tot stand komen van een reis. Zelf op rondreis gaan, locatie accommodaties inspecteren, een reis samenstellen, routes uitzoeken en inplannen en nog veel meer. Een vacature in de reisbranche is een wereld aan mogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden bij Flex Work in Travel.

5. Grote steden, meeste kans

De meeste bedrijven in de reisbranche zijn gevestigd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Bij deze gerenommeerde bedrijven in de reisbranche maak je met Flex Work in Travel een goede kans. Uit ervaring weten wij dat deze werkgevers het belangrijk vinden dat jij je verder kunt ontwikkelen in je vakgebied, en dat de arbeidsvoorwaarden ook prima zijn.

Schrijf je in bij Flex Work in Travel

6. Houden van mensen

Je houdt van mensen. Je staat altijd klaar voor jouw klant en je denkt met hem en haar mee. Jij adviseert via alle kanalen en doet dit op een persoonlijke manier waardoor jij je klant beter leert kennen en de klant jou beter leert kennen.

Je houdt van het persoonlijke klantcontact omdat het leidt tot begrip en binding. Door persoonlijke interactie kun jij makkelijker invulling geven aan het begeleiden van klanten tijdens de hele “reis van de klant”.

7. Maak werk van je sollicitatie

Leuke vacature gevonden, nu nog de baan binnenhalen. Lees alle ins & outs over goed solliciteren:

8. Online vacatures reisbranche vinden

Bij ons kun je makkelijk online zoeken naar vacatures, banen en werk in het toerisme en de reisbranche.

Kijk eens op de vacature pagina van onze website als jij op zoek bent naar een baan in de reisbranche. Met het netwerk van Flex Work in Travel kunnen wij jou helpen bij het vinden van een passende vacature in de reiswereld.  

Blijf onze website regelmatig checken voor de leukste vacatures in en het laatste nieuws uit de reisbranche.

Inschrijven bij Flex Work in Travel

Flex Work in Travel is specialist in arbeidsbemiddeling voor de reisbranche. Op basis van een meer dan gemiddelde kennis over de branche zorgen wij voor zowel opdrachtgevers als kandidaten business travel consultant voor de best mogelijke match.

Persoonlijke benadering staat daarbij centraal. Onze missie is de perfecte match tussen opdrachtgevers en kandidaten bewerkstelligen. Het gaat erom dat we voor onze kandidaten de meest leuke en passende job weten te vinden en met aandacht luisteren naar de wensen en ambities van de kandidaat. Onze opdrachtgevers voorzien we graag van gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten.

Schrijf je nu in bij Flex Work in Travel

Neem telefonisch contact met ons op of via email.

Volg Flex Work in Travel op Linkedin, Facebook, Instagram of Twitter.