Wil je van baan veranderen, dan heb je lef nodig. Flex Work in Travel zet de 5 slechtste excuses om niet van baan te veranderen op een rijtje.

Wil je van baan veranderen, dan heb je lef nodig. Flex Work in Travel zet de 5 slechtste excuses om niet van baan te veranderen op een rijtje.

We slijten veel uren op ons werk. Aangezien tijd kostbaar is en niet oneindig, kun je er dus maar beter voor zorgen dat jij je goed voelt op het werk. Helaas kan niet iedereen dat zeggen.

Elke dag is hetzelfde, al je taken doe je op de automatische piloot en je rolt van de ene routineklus in de andere. Je sleept je verveeld van dag tot dag naar het weekend, week in week uit tot de zomervakantie.

Sommige mensen veranderen dan van baan, maar anderen gebruiken liever een excuus om toch maar geen actie te moeten ondernemen, met alle gevolgen van dien.

Dit zijn de slechtste excuses om te blijven zitten in een baan waarin jij je niet goed voelt.

 

Excuus 1: Ik vind toch niets beters

 

Als je ongelukkig bent op je werk, heb je waarschijnlijk niet echt je droombaan.

Wat is de oorzaak dat jij je werk niet graag doet? Is het inhoudelijk niet jouw ding? Of stoor jij je aan de context (baas, collega’s…) of bedrijfscultuur? Als je de oorzaak van je ongenoegen ontmaskerd hebt, kun je beter bepalen wat je wel wilt.

Tegenwoordig kun je hier heel gemakkelijk professionele hulp voor vinden, zoals een loopbaan coach die je met professionele adviezen kan helpen bij het veranderen van baan.

 

Excuus 2: Geen tijd om nieuw werk te zoeken

 

Geen tijd is een slecht excuus. Voor een mooie baan moet je moeite doen.

Als je er energie in steekt, verhoog jij je kansen op een leuke baan aanzienlijk. Van passief bij de pakken blijven neerzitten, gaat in ieder geval niemand beter worden.

Máák dus tijd voor een zoektocht naar een nieuwe baan. Reserveer een vast moment om vacatures door te zoeken en neem eventueel verlof om te kunnen solliciteren.

Je goed voelen op de plek waar je gemiddeld 40 uur per week doorbrengt, is van te cruciaal belang voor je algemene geluksgevoel.

 

Excuus 3: Het zal wel veranderen

 

Na een conflict op het werk weglopen, getuigt niet van veel karakter. Maar er zijn grenzen, en die moet je voor jezelf duidelijk stellen.

Blijft een probleem zich voordoen en heb je -zonder resultaat- alles geprobeerd wat in je macht ligt om het op te lossen? Dan moet je misschien aanvaarden dat het ijdele hoop is nog langer te wachten op verbetering.

Geen enkele baan is alleen maar rozengeur en maneschijn, maar de goede momenten moeten opwegen tegen de slechte. Als de balans niet meer duidelijk positief is, zou het zonde zijn op die plek je tijd te blijven verspillen.

 

Excuus 4: Ik wil mijn inkomen niet verliezen

 

Maak je teveel uren voor een laag salaris? Onderbetaald is ondergewaardeerd, en dat geeft een akelig gevoel. Als je werkgever je niet op waarde kan schatten, is het tijd om te gaan.

Iedereen heeft geld nodig om te kunnen leven, daar moeten we niet flauw over doen. En veel mensen zitten nu eenmaal ook niet in een positie om naar een ‘droombaan’ te kunnen hengelen.

Aan de andere kant: je doodongelukkig voelen puur om geld te verdienen, is ook niet ideaal.

Er zijn alternatieve opties te bedenken: dezelfde baan gaan doen in een ander bedrijf of een andere sector, onderhandelen over je loonpakket of meer vakantiedagen.

 

Excuus 5: Ik geef toch nooit op?

 

Misschien heb je al zodanig veel energie in je slechte baan gestoken, dat je gelooft dat je nu niet meer terug kan en moet doorzetten. Niets is minder waar! Met koppigheid kom je doorgaans niet ver.

Elke minuut die je verder in een ondankbare baan steekt, is er één te veel. Zet je trots aan de kant en geef vooral je zoektocht naar iets dat beter bij jou past niet op.

 

Flex Work in Travel helpt jou van baan veranderen

 

Ben je toe aan een nieuwe baan in de reiswereld? Neem vrijblijvend en gratis contact met ons op of schrijf je meteen bij ons in.